Aftentur til Kvong og Lyne.

Onsdag den 6 september tog Aadum Husholdningsforening/ Kvindenetværk på aftentur.

”Hjørngaard Vintage” i Kvong

20 damer havde valgt at deltage, desværre havde vi et par afbud på dagen pga. sygdom. Vi startede med at køre ud til ”Hjørngaard Vintage” i Kvong. Butikken ligger midt i Kvong by, på Hjørngaard som er drevet af 4 generation. Alice Hjørngaard skippede bank karrieren, og udlever nu sin mangeårige drøm om at drive en lille butik på hjemadressen. Først ville hun gøre det sideløbende med bank karrieren, dog kunne hun hurtigt mærke at det greb om sig – og tiden i banken skulle bruges anderledes.

Butikken er indrettet i den gamle stald, og rummer retro, genbrugsfund, upcycling af gamle møbler, buketter, planter, gavekurve, vin og chokolade. Alice samarbejder med ” Mormors Blomster” der før holdt til på Lyne Kro, de to er et godt makkerpar der har styr på de små detaljer og kreativiteter. Der var noget for enhver smag, og der blev shoppet godt, og alle fik en masse ny inspiration med hjem til at videreudvikle på.

”Gæstehuset” i Lyne

Herefter satte vi kursen imod ”Gæstehuset” i Lyne. Her blev vi modtaget af ejeren Mette Raunkjær, der sider 2020 har drevet det gamle Lyne Kro under navnet ” Gæstehuset”

Mette er indfødt Lynebo, dog har hun været omkring København og andre storbyer, for at konstatere at hun skulle hjem til Lyne igen. Mette og hendes mand er i fuld gang med at renovere ”Gæstehuset”, de er allerede nået langt – og huset fungerer som B&B, festlokale, butik med salg af lokale varer og kreativiteter og en stor lækker gårdhave. Mette gav os en rundvisning og fortalte om tankerne bag ”Gæstehuset”.

Der er mange ideer på tegnebrættet, og nogle af kodeordene er at skabe liv i den lille gennemfarts by, og ikke mindst at skabe traditioner. En super hyggelig location, hvor der er smil på læben – let til latter – spændende nytænkning – og en jernvilje til at føre tingene ud i livet. Begge steder er helt bestemt et besøg værd.

”Gæstehuset” sørgede for at vi fik aftenkaffen som bestod af et stjerneskud, kage og kaffe.

Vores næste arrangement er modeshow den 3. oktober, læs mere her.