Byen

Ådum er et sogn med 733 indbyggere. Af dem bor 222 i Ådum by.

Ådum ligger i den sydlige del af Ringkøbing-Skjern kommune , hvor Regionerne Midtjylland og Syddanmark mødes.

Miljøet er som på landet, når det er bedst: man har betydning for hinanden og hjælper hinanden.

Naturen rummer det flade vestjyske landskab, men også bakketoppe med en storslået udsigt. Omme å løber gennem den nordlige del af sognet .

Ådum Naturstier omkring byen fører forbi gravhøje, kulgrave med dybe søer og høje toppe med varieret beplantning, vandløb samt skov- og landbrugsområder. Man kan færdes på stierne til fods og delvis på cykel.

Samfærdsel

Ådum har busforbindelse til Sdr. Omme og Skjern/Tarm. Der er mulighed for at bestille taxa på Flextur.

Ådum ligger 6 km fra Tarm og Ølgod, 12 km fra Skjern og 30 km fra Grindsted.

Ådum ligger i en overkommelig afstand fra flere store byer med en køretid på knap en time til Herning, Holstebro, Esbjerg og Vejle.

Det samme gælder til lufthavnene i Billund, Karup og Esbjerg.

Ådum kirke ligger midt i byen som et vartegn for den kultur, hvor fra sognets folkelige liv, fremsyn og inspiration har sit udspring.

Handel

Ådum Købmand er en ”personlig” butik for indkøb af dagligvarer til faste, lave priser -og med ugentlige tilbud fra Letkøb. Det er muligt at oprette kundekonto. Varernes overskuelige opsætning gør det nemt og hurtigt at købe ind. Der er dagligt friskbagt brød og blomster på bestilling samt udbringning fra Tarm Apotek. Tips og Lotto og lokale gavelister hører også med. Lokale nyheder slås op på opslagstavlen. Kort sagt er butikken mødestedet for oplysning og kontakt. Den gode service, personalet yder, gør butiksbesøg til en behagelig oplevelse.