KrukkeCompagniet fik stor sending varer hjem fra Vietnam

En imponerende lastbil med en 12 meter lang skibscontainer kørte mandag sidst på eftermiddagen ind ad Ådums småveje. Målet var Lynggaards Gartneri på Teglværksvej, hvor Jørgen Lynggaard stod klar til at modtage en stor sending af bestilte varer fra Ho Chi Minh-byen i Vietnam. Det er nr. 2 container af den slags, som er nået til Lynggaards. Varerne fra den første i 2020 er næsten udsolgt! Hele ordren er sejlet den lange vej hertil, og med forsinkelsen i Suez-kanalen sidst i marts kom varerne senere frem end beregnet. Der vil dog hurtigt være krukker udpakket og klar til salg til forårsblomsterne.

Det tog 8 mand en time at tømme containeren

Venner fra Ådum og Ølgod, Jørgens mor og søster, fætter og endda en gammel skolekammerat fra Blåhøj, stod klar til at hjælpe. Nogen kørte paller væk og fik dem trukket ind i udstillingen, hvor andre pakkede ud. Som arbejdet skred frem, voksede forventningerne til de spændende og særprægede ting at udsmykke hus og have med.

Jørgen Lynggaard har tidligere besøgt fabrikkerne i Vietnam og da fundet frem til noget for enhver smag. Der var i alt 1797 krukker og keramikskjulere at bære ind! De er velegnet til at plante i. Særligt vandkrukkerne i de grå nuancer er efterspurgte.

Udover krukker i alle mulige farver, materialer og former, er der også Buddha’er, frøer, stråhatte og bakkeborde i eukalyptus træ. Der er bålfade, fuglebade, lerkogler på fod, zinkvarer, kurve flettet i rent naturmateriale, bambusstokke og meget mere, som kan forskønne enhver have. Mange krukker er allerede navngivet med lokale, danske navne som Lynggaard, Tipperne, Strellev, Ådum m.fl.

Udstilling af de eksotiske varer

Hvor kommer tingene fra, er et af de ofte stillede spørgsmål i havecentret. Jørgen Lynggaard kan fortælle, at han flere gange selv har besøgt sine leverandører i Vietnam og dermed også fået en hel del mere respekt for arbejderne derude og også for produktet.  

Åbningstiden i ”KrukkeCompagniet”, Teglværksvej 1 i Ådum, er frem til sommer torsdag-fredag kl. 13-17 og lørdag-søndag-helligdage kl. 10-16, eller efter aftale.