Pilgrimsvandring i Tarm Pastorat

Søndag den 18. april var dagen for den årlige pilgrimsvandring i Tarm pastorat. Sognepræst Peder-Henning Søderstjerna bød velkommen uden for Egvad kirke med en kort andagt, bøn og trosbekendelse, inden holdene efter tur blev sendt af sted med kort over den syv kilometer lange rute, som var afmærket med flag og påskeliljer. Grupperne var på højst ti personer ’for at passe på os selv og hinanden’. Undervejs blev der gjort holdt ved refleksionssteder med stof til eftertanke. De fleste var bemandet.

Oplevelser på ruten

Ret hurtigt på ruten blev deltagerne budt på kaffe og boller i maskinhuset hos Dorthe og Peter Hvergel. Køkkenet på Blåkilde Efterskole havde bagt, så der var rigeligt til alle.

Den sidste kilometer på ruten var en ’stillerute’, hvor deltagerne blev opfordret til ikke at snakke, men tænke over de oplevelser, turen havde budt på. Tilbage ved Egvad kirke hyggede de cirka 120 deltagere sig på græsplænen uden for kirkegården, hvor madpakkerne også kunne nydes.