Knud Mogensen klar med ny bog om Ådum

Endnu en bog om Ådum er gået i trykken og udkommer i begyndelsen af december. For to år siden udkom den første, ’Knud Brugs fortæller om sit liv i Ådum’. Knud Mogensen fortsatte med at skrive ud fra sit store kendskab til Ådum efter 90 år i sognet og tiden som uddeler i Ådum Brugs og Foderstof. Det er så blevet til ’Knud Brugs fortæller om Aadum Kirkeby’, hvor han beretter om de mennesker, som boede i byen, da han havde fingeren på pulsen og kendte alle og enhver – ikke mindst fra sin opvækst og senere hverdag i butikken, hvor han og Anna Margrethe også havde deres hjem.

Et langt tilbageblik

Knud Mogensens viden og hukommelse om de gode gamle dage i landsbyen er legendarisk. På tidligere rundture i Ådum by, hvor han har været guide for Lokalarkivet, har han fortalt om butikker, håndværkere og andet godtfolk, som tidligere havde til huse her.


Knud Mogensen husker tilbage fra tiden som 7-8 årig, hvor han allerede fik opgaven at gå med regninger for sin far. Det var både på landet og i byen. Han husker og kender ikke bare dem, som boede i husene, men også hvem der havde bygget husene, hvornår de var bygget, og hvem der boede der.

Landsbyliv

Bogen beskriver den tids landsbyliv, hvor mange af husene i den ældre bydel foruden bolig også rummede en butik eller mindre virksomhed. Folk var dengang hjemme i byen om dagen, for arbejdet havde de ud fra deres bopæl. Nybyggeri og reparationer udførtes af de forskellige håndværkere. Barber og damefrisør var i gaden, ligeså fransk vask og strygning, kirketjener over for kirken, vognmandsforretning, købmand, brugs, bagerbutik, postkontor, systue og flere endnu.
Om de mennesker, som levede et aktivt liv i fællesskabet, har Knud Mogensen nu samlet et uvurderligt indtryk og tidsbillede fra en spændende og anderledes hverdag inden for bygrænsen.

Information senere om udgivelse

Desværre tillader tiden netop nu ikke at samles på samme måde i forsamlingshuset som ved den første bogs udgivelse, men Knud Mogensen vil på forhånd signere en god del af bøgerne.
Det vil blive bekendtgjort i presse og på aadum.com, hvornår og hvordan afhentning kommer til at foregå fra Ådum Forsamlingshus.