Helikopter i Ådum

Folk i Ådum kiggede, da en helikopter landede mandag morgen på marken over for Martin Andersens bilværksted.

For at man ikke skulle tro, der var tale om en ulykke, finder Martin Andersen det passende, at den lille beretning om gæster til hans biludstilling på Tøstrupvej, kommer med her. Det var fly- og veteranbilentusiast samt fritidslandmand Hans Hybschmann fra Ringsted, som lagde vejen forbi.

Besøget gjaldt Martin Andersen. De har begge til fælles, at de er Buick-fans, vel at mærke af de helt gamle af slagsen. Derfor har de meget at udveksle.

Piloten færdes nemlig ikke kun med helikopter, men har derhjemme også en Buick 1933. Når der mangler råd og vejledning med teknikken, kommer han til Martin.

Via Skrydstrup

Helikopteren kom dog ikke direkte hertil. Hans Hybschmann mellemlandede i Skrydstrup og fik passagerer med,- sin bror Alex  Hybschman og en kammerat Jens Randløv, begge to flyvende flymekanikere på F-16, som ikke kun fik turen, men også besøget med i Martins bilsamling. Inden ventede Martins kone Tove selvfølgelig med kaffen.

Amerikaner Robinson

Hans Hybschmann har fløjet i over 25 år med passagerfly som kaptajn for SAS på ruter til Sydamerika, USA og Fjernøsten samt i Europa.

Før SAS var det Flyvevåbnet i Ålborg med F-104 og Starfighter.

Nu er Hans Hybschmann pensioneret fra SAS og har glæden af stadig at kunne gå i luften – med sin egen helikopter – en Robinson bygget i Amerika.