Farvel til sognepræst Hans Petur Kirkegaard

Den sidste søndag i juni blev der i Ådum og Hoven taget afsked med deres sognepræst Hans Petur Kirkegaard. Det blev en flot solskinsdag, og meget passende var der arrangeret friluftsgudstjeneste på Ådum Stadion. De 55 kirkegængere sad på havestole i det fri og på pladser i bålhytten, hvor kirketjener Helle Bom havde arrangeret et alter med krucifiks og blomsterudsmykning.

Hans Petur har været her i knapt 12 år

Mange prædikener har Hans Petur Kirkegaard holdt i de næsten tolv år, han har haft embedet. Denne sidste som sognepræst var fra teksten om manden med de to sønner, hvor den yngste rejste væk og forspildte arven. ’Tomhændet kom han hjem. Hans far blev glad og holdt fest til fortrydelse for den ældste søn, hvad man godt forstår, men deres far stod der og åbnede festdøren for begge.’

Samvær i Ådum Forsamlingshus

Bordene var dækket med passende afstand i den store sal og Jægerstuen, og kaffe og dejlig kage blev nydt sammen med Dorte, Hans Petur og deres ældste søn. Menighedsrådsformand i Ådum, Hans Laurids Pedersen takkede for en god tid: ’Du har forkyndt det kristne budskab forståeligt, ofte med billeder fra naturen. Du har bragt fornyelse med Stillegudstjenester og Jagtgudstjeneste.’ Annette Vinther Mikkelsen fra Hoven menighedsråd fremhævede Hans Petur som underviser for minikonfirmander: ’Det kan du bare!’

Tak og hilsener

Hans Petur Kirkegaard takkede for gode år, for tillid og opbakning fra menighedsrådene. ’Kirketjenere, kirkesangere og organister har været som skytsengle om mig! Og menighederne, dem kunne jeg ønske at tage med mig!’ Formand fra Tarm, Kirsten Koldby, takkede og fremhævede Hans Peturs særlige væsen, og organist Hans Gundesen ønskede Guds velsignelse og udtrykte ’lidt’ misundelse på dem i Sædding ved Esbjerg, hvor Hans Petur fortsætter som præst.

Afskedsgaver

Velvalgte gaver blev pakket op – rygsæk, BBQ-pande til brug over bål, gryde med låg og Kay Bojesens aber. Desuden et lille træ, som skulle hentes i Tarm.