Afsked og tak til børnehaveleder Susanne Johansen

I fredags inviterede Susanne Johansen på eftermiddagskaffe på Ådum Børneunivers. Vejret var godt, og der var plads ved bordene udenfor. Kaffe, te og kage blev nydt i hyggeligt selskab. Anledningen var, at Susanne holder som leder for at gå på efterløn efter knapt syv år på posten. Der var gaver fra børnene, og en rød rose blev højtideligt overrakt til Susanne fra hvert barn.

Susanne Johansen kan sammen med sit personale se tilbage på en betydningsfuld tid, hvor der er lagt gode spor at fortsætte ad. De ideelle fysiske rammer er blevet godt udnyttet i både vuggestue, børnehave og SFO. I alt 54 børn bliver der taget vare om her på alle hverdage.

Traditioner og fællesskab

Siden børnehaven i 2007 blev certificeret som Idrætsbørnehave er idræt, leg og bevægelse en synlig og daglig del, som holdes i hævd og er et fælles værdigrundlag. Faciliteterne hertil er ideelle både udendørs og indenfor.

Susanne har lagt vægt på, at stedets traditioner bevares og føjet nye til. Som en stor succes, der understøttede fællesskab mellem danske og udenlandske børn, huskes Børnehavens Kulturaften i 2017. Der var sanglege i hallen fra de forskellige lande og sluttede med nationale retter og kager. Også de skiftende udvekslingsstudenter, som arbejder i børnehaven bibringer noget fra deres hjemland.  

Afvekslende dage

Blandt de mange festlige indslag i årets løb kan nævnes far /mor dage, fastelavn, kunstnerbesøg, kreative dage, udeture i skoven, lejrtur, Triatlon, deltagelse i konkurrencer, som bl.a. gav gevinst fra Baby Sam, – Bag for en sag, madlavning, ungarsk uge, indkøbsture til Ådum Købmand, lokale besøg, ’Små synger sammen’, Støtteforeningens arrangementer, Adventsspiral og juleafslutning i Ådum kirke med mere.   

Susanne holdt meget betænksomt reception ved feriens start, hvor det var muligt at samle de fleste.

Hun er dog stadig at træffe i børnehaven, hvor hun arbejder godt et par uger endnu, og der er mulighed for at hilse af.