Ådum Købmand – også børnenes butik

Ådum Købmand er et godt lokalt indkøbssted, men også meget mere end det. Butikken er også et mødested med stor social betydning for by og sogn.

Der er mange gode oplevelser at se tilbage på og bevare også frem over.

Der er således gjort meget for, at børn kommer med i butikken, og at de mærker, de er velkomne. Butikkens fødselsdag er blevet fejret årligt med kaffe for de voksne og festlige indslag for børn.

Det har betydet, at skolebørn, børnehave- og vuggestuebørn kommer fra Ådum Børneunivers og ønsker til lykke enten fra morgenen af eller på passende tidspunkt op ad dagen.

Den røde løber rullet ud

Fødselsdagsmarkeringen har budt på en god velkomst og et stykke kage til de cirka 115 børn. Købmand Brian har sørget for de festlige indslag med kaffe til alle. Et år var der besøg af Premier Is bamsen, Nanok, som stod klar til at hilse på alle. Børnene kvitterede med et par sange, inden turen gik tilbage. Efter skoletid mange forbi igen, fordi der da var en is til dem. Et år senere var der 50% rabat på vej-selv slik! Det var også værd at gå efter, men kostede dog 6-7 sange uden for butikken, hvor den røde løber var rullet ud dagen igennem og bød indenfor.

Måske nye traditioner

Traditioner for børn og voksne er holdt i hævd med festlige samvær i årets løb, så som butikkens fødselsdag, ’Sille Owen’, ’Sjow lørdag’, julehygge, is til halv pris i sommervarme, FIFA spil, banko, – og nu kunne måske nye forslag dukke op.