Alle elever med i rollespil

Den almindelige undervisning på Ådum Børneunivers er i denne uge erstattet af et rollespil, som lærerne på Ådum Børneunivers har forberedt ud fra et fælles oplæg. Henrik Helth havde ideen, som kollegerne hurtigt var med på og arbejder videre med sammen.

Tågemaskinen

 Det, man forestiller sig,er at skolen er en stor ø.

Øen er omgivet af tåge, så der er ingen, der har opdaget øen. Desværre er det svært at blive ved med at holde øen skjult, for maskinen, som laver tåge, er ved at være for gammmel.

På øen styrer nogle ældre personer, lærerne, tågemaskinen. Der bor 7 andre folkegrupper på øen. De har hidtil passet sig selv, men må nu i samarbejde om at holde maskinen i gang

Sammen om at tjene ’tågesten’

Initiativerne er udfordrende for eleverne,  som i hver klan bygger sig en bolig og må være aktive for at tjene penge, dvs. samle ”tågesten”, så der holdes gang i tågemaskinen. Stof er samlet ind, så der bliver lavet dragter. Lærerne fik ens stofstykker inden og havde tøjet klar og på mandag morgen. Spændende udfordringer, opgaver, bevægelse og kappestrid udvikler elevernes egne kreative ideer mod udbytterigt slutresultat.