Kortæppet i 25 år i Ådum kirke

For 25 år siden blev et enestående kortæppe indviet i Ådum kirke den 1. søndag i advent, og siden har kirkegængere kunnet glæde sig over synet af det smukke tæppe, som daværende sognepræst Thorkild Højlund fik ideen til. Det gamle trængte til at blive udskiftet.

Den lokale kunstner Karsten Juul Larsen blev kontaktet, og han påtog sig opgaven med designet. Hans udkast blev godtaget, men et større arbejde ventede med at få motivet tegnet over til et korsstingsmønster, som blev på 1,2 millioner sting.

Nitten kvinder meldte sig til at sy korsstingene. Der blev syet på stramaj på ni baner, for at flere ad gangen kunne sy, og stykkerne gå på omgang. Allerede efter et års tid var man nået så vidt, at banerne kunne syes sammen.

Tæppet indviet til advent 1994

Den første søndag i advent 1994 fandt indvielsen sted. Motivet er Kristus, som med udbredte arme i et væld af gyldent lys velsigner menigheden. Rundt om er der syet aks, alterkalk og brød. Thorkild Højlund fik nogle af symbolerne flettet med ind i sin prædiken i den fyldte kirke, hvor ekstra stole kom i brug.

Ingen havde regnet med, da de begyndte først i oktober 1993, at det unikke, færdige resultat ville være lagt på allerede et år efter. Karsten Larsens oplæg var en akvarel, der var blevet indrammet, og som han fik tilbage ved indvielsen. Ud fra den havde Karsten lavet det store arbejde, at føre mønstret over på millimeterpapir.

Af syerskerne er otte her ikke mere: Laura Møller, Jenny Jørgensen, Karen Nielsen, Ellen Hansen, Signe Hansen, Agnes Poulsen, Erna Buch og Anna Bjørslev.

De øvrige syersker er stadig bosiddende i Ådum og omegn: Grethe Clausen, Hilda Grønborg, Jenny Christensen, Tove Christensen, Karen Bang, Vita Plauborg, Anna Hedegaard, Ellen Nielsen, Doris Eskildsen, Emmy Kjeldsen og Mette Højlund.

Indsatsen og de 25 år markeres søndag den 1. december

Efter gudstjenesten den 1. december kl. 10.30 inviterer Ådum Menighedsråd til et arrangement i Dagligstuen på ‘Hjemmet’ for alle syersker, som fortsat er her og pårørende. Gudstjenestedeltagere og alle interesserede er ligeledes velkomne.

Menighedsrådet byder på lidt mad og drikke, og det koster ikke noget.

Tilmelding er nødvendig senest den 27. november til formanden Hans Laurids Pedersen på telf. 4017 1728 eller hlp@bjoerslev.dk