Husholdningsforening på besøg i Skjern Bykirke

Ådum Husholdningsforening har været på eftermiddags tur til Skjern Bykirke, hvor præsten Jens Lomborg tog imod og viste indenfor i aulaen.

Med kreativitet var rummet inddelt med plads til både dækkede kaffeborde og hyggeafdeling med siddeplads. En bibeholdt hvid flisevæg mindede om Slagteriets tid, som sluttede for fire år siden.

Alle fandt sig en plads, og Jens Lomborg fortalte om Bykirken, som tidligere holdt gudstjenester i Skjern kirke kl. 15.30, når den var ledig.

Kirkerummet

Bykirken, startet i 2006, var dog på udkig efter at få deres eget, og da slagteriet blev sat til salg, manglede samtidig Seniorcentret i Skjern et nyt sted. Handelen lykkedes ved, at centret og kirken deltes om slagteriet og fik 6-700 kvadratmeter hver.

Arkitektfirmaet Bo Christensen har lavet tegningerne til Bykirken og udnyttet køle- og fryserum med 6-8 meter til loftet til et flot kirkerum. Der er ikke kun højt til loftet, men også balkon med ekstra siddepladser, så der er plads til 500, og der bliver fyldt til konfirmation og jul. Forneden er der 320 siddepladser, og udgang til to rum i hver side. De bruges under prædikenen til ’søndagsskole’ i tre grupper efter alder. Der er cirka 50 børn med, og de kommer op foran til sidst, hvor gudstjenesten sluttes af med lovsange til flyglet og andre instrumenter.  

Inventaret

Præsten gjorde opmærksom på de afrundede vægge dækket med lameller af træ, som skaber en rolig ramme om kirkerummet. Han fortalte, at det arkitekttegnede alter i egetræ er lavet på produktionsskolen i Skjern, og en smed i menigheden har lavet både korset på altret og rækværket rundt om hele alterpartiet. Det imponerende alterbillede fra ’stormen på søen’ er malet af kunstneren Arnt Uhre og er udlånt af ham på ubestemt tid.

Kaffen nydes

Kirken har cirka 450 voksne medlemmer og 200 under 18 år. Medlemmer er fritaget for kirkeskat og betaler i stedet en procentsats af skattepligtig indkomst til hele kirkeprojektet, som har kostet 10,5 millioner.

Samværet sluttede med kaffe ved bordene og mulighed for at stille spørgsmål til Jens Lomborg. Han og kollegaen Morten Rugager Kristensen er i øvrigt de eneste på lønningslisten. Alt andet arbejde gøres af frivillige.  

32 deltog i Husholdningsforeningens besøg i Bykirken.

Næste arrangement er den 20. november: Aftentur til ’Mormors ting og sager’ i Lyne.