Husholdningsforening på udflugt

49 deltagere var med på Ådum Husholdningsforenings udflugt den sidste torsdag i juni. Det var en heldagstur i bus med tidligere borgmester Torben Nørregaard som chauffør og guide til spændende seværdigheder i egen kommune.

”En tur ud i naturen” var sat som overskrift og undervejs præsenterede Torben Nørregaard den varierede natur og attraktioner.

Der var også tilbageblik til sammenlægningen til Ringkøbing-Skjern kommune i 2007, hvor han var den første borgmester. Det hele blev krydret med opmuntrende anekdoter.

Danmarks største hedeareal

Dagens første mål var Borrislejren. Kassernemester Ole Pedersen kom med i bussen og gav en grundig orientering om skydeterrænet, hvor der er øvelser

fra kl. 8 og indtil midnat på cirka 235 dage årligt. Lejrens personale på 155 personer hører under Forsvaret og meget blev fortalt, inden bestyrelsens medbragte kaffe og rundstykker kunne nydes ved en lille sø inde i lejren.

Vestkystens særpræg

Bussen fortsatte forbi Skjern til Pumpestation Nord med udsigt ud over Danmarks største floddelta.

Torben Nørregaard fortalte, at Skjern å afvander 11 % af Jyllands areal.  

Middag med dansk bøf og nye kartofler samt is til dessert ventede på Bork Kro. Betjeningen var god og maden velsmagende. På vej gennem Tipperne kunne man fra bussen se nogle af de 327 berømte hytter i det fredede område. Der var pause ved Nordladen og tid til at se udstillingen, som illustrerer og beskriver 170 fuglearter i området.

Kaffepause på Røjklit havn

Videre nordpå blev der fortalt om Hvide Sande og Søndervig og gjort holdt på Røjklit Havn. Husholdningsforeningen var igen klar med kaffe og brød. Hjemtur over Videbæk afrundede den indholdsrige dag.