Sidste skoledag

Efter en lang aftens forberedelser var 13 elever fra 6. klasse klar som ”prinsesser” til at sige farvel med manér til Ådum Børneunivers. Mødestedet var foran Ådum Købmand, hvor forældre og andre interesserede var mødt op til mere end en god handel.

Ingen motorlyd afslørede afgangsklassens ankomst. Pyntede trillebøre og en stor gummivogn var det nye befordringsmiddel til skolen for lærerne, som var budt til Købmandstorvet i dresscode, sort og hvidt.

Bytur og morgenkaffe

For bedre udsyn fik hver lærer et viskestykke, så brillerne kunne blive pudset inden afgang. Lærerne skulle klare tilbagetransporten. Henrik Helth fik de fleste med på trækvognen, og heldigvis gik det da ned ad bakke. Resten af klassen fik en trillebør-transport på uldtæppe.

Der var god appetit til efterfølgende morgenmad i klublokalet, hvor et par forældre havde gjort klar. Kaffe og rundstykker blev nydt, inden dagens øvrige program fortsatte.

Den sidste dags traditioner

Som det er tradition, var der både karameller fra vinduer og vandkamp i skolegården. Bagefter selvfølgelig den nødvendige rundboldkamp mellem elever og lærere, som viste, at det var to jævnbyrdige hold, og stod lige til sidst.

 Mange elever indleder ferien med sportsskole i første ferieuge i Børneuniversets kendte omgivelser.