Husholdningsforening besøgte Samstyrken

Ådum Husholdningsforening har været på besøg hos Samstyrken i Ølgod. Det blev en god eftermiddag med information om, hvad der sker i butik, værksteder og café, som er indrettet i den tidligere lægepraksis på Torvet.

Om Samstyrken

Pædagog og bruger, Birte og Poul Henning, tog imod og supplerede hinanden, mens de fortalte om Samstyrken, som ikke kun er butikken i Ølgod, men fællesnavn for flere beskæftigelsessteder i Varde kommune for borgere med særlige behov.  

Samstyrken i Ølgod åbnede 1. maj 2018 og har i det forløbne år givet meningsfuldt arbejde til de daglige brugere. En tur rundt i udstillingen viser stor kreativitet i anvendelsen af genbrugsmateriale. 

Kreative ting til salg

”Vi siger ikke nej til noget, før vi har set det,” lød det fra Poul Henning. Palletræ bruges til bordplader og reoler.

Bure fra minkavlere males og hænger på væggene sammen med glaskunst og keramikkranse, støbt i forme til brænding og derefter malet. Alle kan være med her, måske afbrudt af nogle timer i praktikpladser rundt i byen, for der tænkes også på fremtid og eventuelt skånejob.

I cafeen blev der serveret kaffe og kage som afslutning på et godt besøg hos Samstyrken.