Kirkegården er vinterpyntet

På Ådum kirkegård er graver Helle Bom ved at være vinterklar med gravstederne. Helle er stadigvæk deltids sygemeldt og har bøvl med benet. Menighedsrådet har derfor ansat to vikarer Rebekka fra Skjern og Patrick fra Ølgod, som har været her tirsdag til torsdag i den tid, det har varet med pyntningen.

Patrick Pedersen er godt kendt med kirkegården, idet han har hjulpet i flere perioder også i foråret sammen med Jens Peter Hedevang.

Pynten laves stående

Vinterdækning af et gravsted er ikke længere kun dækning med gran. Det er en pyntning af gravstederne med granranker og opsats.

Arbejdsmiljøreglerne anbefaler, at mest muligt af pynten bliver lavet stående, og ikke på knæ eller hug ude ved gravstedet.

I graverhuset ligger net, gran og pynt klar, og her ved det store bord bliver gran og andet vintergrønt sat i net i fine mønstre. Til hvert gravsted er der et firkantet, et langt smal og et kort smalt net at pynte og en mursten med huller til den høje opsats, som fuldender resultatet.

En tur på kirkegården

Kirkegården er et smukt sted også i tiden op til jul. Her kan man gå sig en tur og opleve den ro, der hersker, og mindes ved at se gravsten og navne.