Mænd laver mad

Herreholdet har indledt en ny sæson med kulinariske aftener i skolekøkkenet på Ådum skole. Tolv mænd mødes her hver anden torsdag hen over vinteren og tilbereder i fællesskab en to retters menu. De skiftes til at planlægge og købe ind. Knud Mogensen og Villy Christensen lægger ud med opskrifter og arbejdsfordeling til den første aften.

Fælles om forberedelsen

Det blev ikke til stegt ål, som det ellers nogen gange kan lade sig gøre inden for prisrammen. Fisk bliver det dog. Et par stykker får opgaven at gøre en 500 grams ørred pr. mand klar med grønt fyld og indpakning i stanniol til ovnen. Andre hold står for bagte kartofler og blødstegte løg. Opskriften på pærer og råcreme tager dessertholdet sig af.

God appetit vækkes

I ventetiden bliver der lagt dug på bordet og dækket pænt op. Snakken går livligt, mens den gode duft af maden breder sig i køkkenet, og lige så appetitten. Den har ingen tabt, selv om alle har været på vægten som fast punkt på både første og sidste madlavningsaften. Man beholder fodtøjet på, så noget er der altid at trække fra.

Velsmag og samvær

Efter en indsats på fem kvarter sætter herrerne sig til bords. Det velsmagende måltid nydes til medbragte drikkevarer. Alle værdsætter det sociale samvær, hvor alle emner drøftes lige fra maden og dens forberedelse til lokale nyheder og verdenssituationen.

Aftenens udgifter deles man om, ligeså opvasken, som ikke bare foregår under den varme hane, men med en dampende gryde vand, og oprydningen som det sidste.