Kunst forskønner Ådum

Lørdag eftermiddag kunne man i Ådum opleve noget så spændende som kunstafsløring. Udvalget for Kunst & Skulptur satte med tre kunstværker et synligt præg på byen. Skulpturerne blev købt efter sidste års træsymposium i Ringkøbing. Nu fik de en plads omkring bymidten og kan ses af forbipasserende.

Kunstgruppen købte ind

Hans Laurids Pedersen og Niels Møller Hansen stod for indkøbet. Kunstgruppen har det godt med, at kunsten flytter ind i Ådum. Midler afsat til fornyelse af miljøet har gjort indkøbet muligt. ”I må se det an og danne jer en mening om de værker, vi nu får,” sagde Niels Møller Hansen som indledning til afsløringen.

Otto Pilgaard om kunstnerne

Otto Pilgaard leder af træsymposiet tog tråden op om kunst i Ådum ved Ella Funchs mosaik i fortovet, da han fortalte lidt om kunstnerne bag den nye kunst fremstillet i dansk egetræ. Ormar Tamm, Estland, har arbejdet med træ i godt 20 år og hans skulptur hedder ’Melting’, Maria Rommel, Argentina, leder med titlen ”Seed” tanken hen på at skabe noget og Nikolay Martinov, Bulgarien, stiller alle frit med sit forslag ”Uden titel”.

Borgmester ønsker til lykke

Borgmester Hans Østergaard ønskede til lykke og nævnte, at ”I kan noget i Ådum”, og håbede ved hjælp af dialog og landdistriktspolitik at kunne skabe rigtig gode forhold for alle 40 landsbyer i kommunen.

Afsløring af kunsten

Drenge fra 5. klasse, Johan, Jens, Jakob, Martin, Mads og Jacob, stod for afsløring af skulpturen på hjørnet af Strømmesbølvej og Stadionvej.

Otto Pilgaard og Hans Østergaard tog sig herefter af afsløring af skulpturerne på Fælleden.

Skjern Garden gennem byen

For både lokale og gæster var formiddagen fyldt med gode oplevelser. Mange besøgte Sprogcafeen og det åbne Børneunivers, hvor også borgmesteren og Kenneth Mikkelsen kiggede indenfor. Skjern Garden trak op fra skolegården med opvisning ved Martin Andersens Veteranbilsamling og videre med fuld musik op til byens midtpunkt ved Købmanden. Her sluttede de af med en lille koncert.

Helstegt pattegris i teltet

Borgerforeningen serverede helstegt pattegris og tilbehør. Anker Danielsen stod ved grillen og sørgede for velsmagende kød. Teltet blev fyldt, og cirka 160 gæster plus børn fik ad et par omgange et godt middagsmåltid.