Ådum Medborgerklub lukker efter 35 år

Når foreningslivet fortsætter efter ferien, vil der være en forening mindre i Ådum. Medborgerklubben, som i 35 år har været et godt aktiv for sognets beboere, blev nedlagt i juni efter både en ordinær og ekstraordinær geneneralforsamling, hvor det ikke lykkedes at vælge en fuldtallig bestyrelse.

Det allerførste medborgermøde med fyrre deltagere blev holdt i august 1983, hvor Thorkild Højlund fortalte høstoplevelser fra barndommen og sammen med Åse Kjær spillede på violin og harmonika til høstsange. Efter den positive start blev der fulgt op med et månedligt arrangement.

Både i protokol og Ella Funchs avisartikler berettes om klubbens arrangementer gennem årene. I 1985, 40-året efter befrielsen, fortalte således Egon Jørgensen om Kaj Munk fra sin opvækst i Vedersø, Maren Bjerregaard om sin bror, der satte livet til som frihedskæmper, og den lokale læge Ølgaard havde emnet ”Kampen for friheden”.

Lokal interesse og medvirken har skiftende bestyrelser fastholdt og lagt vægt på. Et nyt og varieret program er kommet hvert år, blandt andet med film i Kristian Frandsens biograf, modeopvisning fra Birkelund, sketches og amatørteater hjemme for fuldt hus og nye mål for udflugter. Meget andet spændende er oplevet i godt fællesskab og god snak over kaffen med hjemmebag.

Lise og Jørn Esbjergs musik til den årlige julemiddag er dog i vente for medlemmer endnu en gang, idet Birgit Vestergaard, Fritze Andersen og Johanne Olesen fra den afgående bestyrelse har ønsket at bruge den sidste beholdning til en julemiddag i december i år.

Alt stof om Medborgerklubben kan læses i de to protokoller, som er overgivet til Aadum Sogns Arkiv, Tøstrupvej 1, hvor alle er velkomne til at kigge ind onsdage kl. 14-16.