Men ender det godt?
Det er titlen på en lige udkommet bog, som har undertitlen ”De syv dødssynder og det moderne menneske. ”
Tidligere sognepræst i Ådum Martin Herbst, nu Korsvejskirken på Amager, har stået for en foredragsrække om de syv dødssynder og efterfølgende samlet indlæg fra syv kendte kulturpersonligheder om emnet.
Bogen slutter med Martin Herbsts samlende oversigt om dødssyndernes betydning, fra der blev sat navn på dem i det fjerde århundrede og indtil i dag.
I forordet understreger Martin Herbst, at dødssynderne gennem de mange århundreder ikke har mistet deres relevans. De repræsenterer fælles menneskelige problemstillinger, som vi alle må forholde os til.
De syv dødssynder er liderlighed, misundelse, grådighed, hovmod, fråseri, dovenskab og vrede. Det er spændende med syv skribenter, som hver skriver om en dødssynd. De har forskellig baggrund, og det gør, at bogen absolut ikke bliver kedelig, men helt igennem åbner nye perspektiver. Nogen mener, at netop den dødssynd, de skriver om, er den værste og begrunder det.
Gennem de forskellige indlæg bliver læseren både overrasket, inspireret, beriget og klogere på livet.
Reformationen satte ”De ti bud” i højsædet, men dødssynderne er forblevet i folks bevidsthed. De er nutidige og personlige, skriver Herbst. De er laster, som er ødelæggende mennesker imellem. ”Alt håb er ikke ude. Der må et opgør til med det falske og dræbende, ” konkluderer Martin Herbst som svar på bogtitlens spørgsmål og slutter: Det ender godt!
De syv skribenter om dødssynder og det moderne menneske er: Lilian Munk Rösing, Henrik Jensen, Ole Bjerg, Iben Thranholm, Jørgen Carlsen, Lisbeth Zornig Andersen og Georg Metz.
Bogprisen er 168 kr., men bogen sælges i Ådum, hans tidligere sogn, til favørpris: 150 kr.
Bogen kan købes til ÅBEN ÅDUM hos Ådum Købmand og i Ådum Lokalarkiv.