Den gode historie – At flytte til Ådum

Anca og Daniel flyttede først på året ind i et dejligt hus på Søndertoften i Ådum. De har fået sig godt indrettet og trives med gode rammer både inde og ude, hvor en stor velanlagt have er en fryd at se på.

Anca og Daniel så på huse både i Skjern og Tarm, men kiggede også på internettet. Her fandt de huset i Ådum, som de kunne tænke sig at se nærmere på. ”Da vi kom, faldt vi pladask for det vidunderlige hus og den dejlige have”, fortæller Anca. ”Vi fortalte vore venner om huset. Nogle advarede mod at flytte ud på landet. ” Dog efter kun en uge traf de valget, og det blev huset i Ådum. Ingen andre steder tiltrak dem.

Den gode historie april 2016For en måned siden blev der så en ådumbo mere, idet de fik en datter, Ema Sofia, som også ser ud til at trives i omgivelserne og ikke mindst med langt besøg af mormor.

Anca og Daniel lægger ikke skjul på, at de gjorde sig nogle overvejelser inden det hurtige ja. De var blandt andet glade for, at der er en købmand i Ådum. Her handler de og er kontokunder. ”Vi er mere end 100% tilfredse med butikken, ” lyder det fra dem.

Desuden talte det for, at der er Ådum Børneunivers med både vuggestue, børnehave og skole. Der er ikke langt til sportspladsen. Og de har et par hold venner i Ådum oven i købet også på Søndertoften.

Anca og Daniel kommer fra Rumænien og kom til Danmark i 2006 og 2007, hvor de traf hinanden på Borris Landbrugsskole, som tilbød en 3-årig kontrakt, heraf 3 måneders uddannelse på skolen og siden arbejde ved landbruget. Daniel arbejder på ”Hegndal” i Sdr. Vium. Tidligere arbejdede Anca på en gård ved Silkeborg og senere på ”Hegndal”.

Den gode historie april 2016Via internet og telefon har de trods 2.500 km god kontakt med familien, og hjemme i sommerferien 2010 blev deres bryllup fejret i Rumænien.
Da de flyttede ind på Søndertoften, gik naboerne sammen om en kurv med masser af gode ting og mødte op med den. Det var en stor overraskelse og har gjort meget til, at de allerede føler sig godt hjemme i Ådum.