Højskole i Ådum Forsamlingshus

IMG_9992 bHøjskoleformiddagene i Ådum Forsamlingshus er sluttet for denne gang. Igen en sæson, hvor emnerne har spændt vidt og deltagerne fået  både oplysning og indsigt i livets alsidighed.

Ruth Brik Christensen, som var den sidste fordragsholder, fortalte engageret om at være leder på KFUMs soldaterhjem i brændpunkter som Irak, Libanon og Afghanistan.

Der er fire foredrag før og fire efter jul. I foråret var der også den dansk gifte forfatter Nasi Habibi, som beskrev sin hårde flugt fra Afghanistan.

Præsten Flemming Rishøj havde arbejdet i andre verdensdele, blandt andet som leder af en lejr med 80.000 flygtninge. Hans emne var om plusalderen efter 60 år og med holdningen, ”at livet er en stor foræring”.

Den unge pianist Rasmus Skov Borring, formidlede musik og melodier, som han har komponeret til Jens Rosendals sange.

.

IMG_9999 bTilmeld fremover via nettet
På grund af stor interesse blev antallet hævet med ti flere til 90 deltagere for denne sæson fra Ådum og omkringliggende sogne. Den lokale arbejdsgruppe glæder sig over tilslutningen, og fra deltagerne lød der ros for et veltilrettelagt program.

Der blev sluttet af med manér, idet man hyggede sig over et par stykker smørrebrød inden farvel og på gensyn. Det er en fast skik, at der hver gang begyndes med kaffe og rundstykker, som den lokale gruppe dækker hyggeligt op til.

Formiddagshøjskolen fortsætter. De lokale ledere Johanne Olesen og Dagmar Vestergaard er så småt i gang med at finde nyt og inspirerende indhold til næste sæson.

Det nye program vil være klar midt i august og annonceres af LOF, som modtager tilmelding over nettet.