Derfor har vi tilvalgt Ådum Idrætsbørnehave

Ringkøbing-Skjern Kommunes nye vision ”Naturens Rige” er udtryk for, at byrådet gennem naturen vil sikre borgerne det gode liv og at skabe vækst i kommunen.
I politikken for det gode liv lægger man op til, at borgeren definerer det gode liv. At naturen, borgerne og de meningsfulde relationer i fællesskab skal danne rammen om det gode liv.
I Ådum findes disse meningsfulde relationer. Den lille landsby danner rammen om et fællesskab, der vidner om, at netop når man befinder sig i naturens rige – og lidt uden for alfarvej – er der god grobund for at bevare borgere, der tager ansvar for eget liv, og dermed genererer et overskud, der skaber muligheden for også at tage hånd om andres. Et eksempel herpå er opretholdelse af købmanden.

For at bevare dette fællesskab og muligheden for fortsat at bo i vores dejlige naturområde – som helt ærligt er værd at prale af – er Børneuniverset et stærkt omdrejningspunkt.
Ådum Idrætsbørnehave som en del af Børneuniverset kan levere kerneværdierne nærvær og fællesskab forde yngste borgere i kommunen. Det er ikke bare ord på papir. Det efterleves i handlinger og opleves kropsligt, når man er i huset. Børnene trives og er glade, og grobunden for deres liv som selvstændige borgere, der aktivt kan tage del i livet, der leves i og uden for kommunen, er således lagt på bedste vis.

Et liv i balance er også at skabe mulighed for leg og bevægelse. Det er ikke for ingenting, at Ådum
børnehave er skabt som en idrætsbørnehave. Her er man nemlig godt klar over vigtigheden af, at vi også tager et kropsligt ansvar for vore børns udvikling. Fysisk robusthed er mindst ligeså vigtigt som psykisk. Det vægtes derfor højt, og som den eneste idrætsbørnehave i kommunen, er det også noget, vi tillader os at prale af.

Vi ønsker at have en Idrætsbørnehaven ikke blot for vore børns skyld, men også for Ådums fremtids skyld – og for den sags skyld for kommunens skyld. Det er jo ikke kun i Ådum, man kan være med til at turde ”være anderledes” end de omkringliggende kommuner, og netop satse på landsbyerne som de områder, hvor fællesskaberne for alvor kan trives, hvis de får lov. Og hvor vi sammen kan skabe noget, der er værd at prale af og som kan danne rammen om vores fremtidige liv i naturens rige.

Indsendt på vegne af: Forældrebestyrelsen i Ådum Idrætsbørnehave
Formand: Morten Ersgaard, mobil: 20 64 81 50
Næstformand: Hanne Nørgaard Jensen, mobil: 51 35 23 96