Afsked for Lise og Jørn Esbjerg

Ved søndagens gudstjeneste spillede og sang Lise og Jørn Esbjerg for sidste gang som ansatte ved Ådum kirke, der til lejligheden var smukt pyntet i eftersommerens farver.

Billede1Med Ave Maria som præludium og Jørn Esbjerg med på saxofon kunne indledningen til gudstjenesten næsten ikke blive mere intens.

Og det blev en festlig gudstjeneste, som mange var kommet for at deltage i. Der var barnedåb, endda med deltagelse af to oldemødre. Præsten prædikede over teksten om de fløjtespillende børn, som oplever skuffelser, og svaret fra Jesus i den situation er: ”Kom til mig – -, og jeg vil give jer hvile.” Der var salmesang og et postludium, hvor alle rejste sig, lyttede og spontant klappede som tak for den smukke musik.

Frokost i Hjemmets dagligstue

IMG_7933 lbEfter gudstjenesten var menighedsrådet vært ved en frokost og efterfølgende kaffe. Der var dækket op ved bordene til cirka halvtreds, og det kom til at passe.

Formanden for menighedsrådet Hans Laurids Pedersen bød velkommen. ”Først skal vi have noget godt at spise,” sagde han. ”Det er en speciel dag, hvor vi kan være sammen med nogen, som vi holder af, og som vi har arbejdet sammen med i mange år.”

Smørrebrødet blev nydt, og mens der endnu var lidt kaffe i kopperne, blev salmen ”Et jævnt og muntert virksomt liv på jord” sunget efter forslag fra organist og kirkesanger.

Tak og gode ord til afsked

IMG_7967 lHerefter fortsatte Hans Laurids Pedersen sin tale og sagde, at til forskel fra ansættelser nu var helt andre procedurer gældende, da Jørn og Lise Esbjerg blev ansat. ” Måden var nem og enkel ved direkte henvendelse. I blev ”headhuntet”, ville vi nok kalde det i dag. Vi er mange i hele Ådum menighed, som er taknemmelige for de andre ting, hvor I ikke har sagt op. Vi ønsker jer et godt otium med alt, hvad I står for: det folkelige liv, sang og musik og udbredelse af kendskab til det kristelige budskab.”

Mette Højlund sagde blandt andet: ”Tak Lise og Jørn, fordi I lod jer lokke her til Ådum. Først til kirkekor fra 1984, og til Jørns ansættelse som ”kirkebylærer” i 1986 og Lise som organist i 1999. I er gået professionelt til opgaven, ydmygt og med ophøjet ro.”

 Lise og Jørn Esbj. foran orgel bbFlere rejste sig og udtrykte tak og foreslog sange passende til lejligheden. Johanne Olesen, Tove Christensen, Andreas Bjerregaard, Hans Petur Kirkegaard og Grethe Clausen var blandt dem, der satte ord på de mange tanker, som de forskellige sad med.

Tak i ord og toner Der blev pakket gaver ud, og Lise og Jørn Esbjerg måtte tage citater fra digterne til hjælp for at udtrykke deres følelser omkring den skelsættende dag.  ”Et ord er det dog helt sikkert, vi kan bruge. Det er TAK! Vi kunne slet ikke forestille os uden jer, og det I har givet os, og tak for hver søndag vi har været i kirken.”

Med tonerne fra ”What a wonderful world” og ”Tak for en dejlig dag” sluttede Lise og Jørn Esbjerg samværet.