Ådum Husholdningsforening i Musik Galleriet og Mariehaven

Den 11.03.2013

Godt tredive deltagere fra Ådum Husholdningsforening tog tirsdag på eftermiddagstur til Musikgalleriet i Ansager.

Det blev et spændende besøg hos familien Engelbrecht. ”Da vi åbnede Musikgalleriet i 1999 i min svigerfars tidligere tømrerværksted, drømte vi om et kulturelt betonet besøgs- og oplevelsessted med noget for øje, øre, sjæl og sind,” fortalte Helge Engelbrecht.

 Eftermiddagskaffen nydes

Eftermiddagskaffen nydes

At det er lykkedes, sad tilhørerne og kunne glæde sig over under de forskellige indslag.

Helge Engelbrechts søster Tove Engelbrecht fortalte, hvordan hun havde lært og overtaget pottemagerkunsten fra deres mor. Der var en udstilling med Toves smukke jydepotter, som senere blev taget i øjesyn.

Deres mor Grethe Engelbrecht var med fra begyndelsen. Indtil sin død i 2009 boede hun i ”Englehuset”, som stadig er åbent for gæster. Hendes mange smukke malerier dækkede væggene, og på alle billeder var malet en eller flere engle. Mange håndskrevne sentenser om engle var skrevet på vægge og døre i huset.

Rie Engelbrecht fortalte om sin svigermors liv og havde sat som overskrift: ”Båret på englevinger”. ”Ethvert menneske er unikt,- det lærte min svigermor mig,” sagde Rie Engelbrecht i sin indledning.

Med den levende beretning om familielivet var opmærksomheden fanget, og man måtte give Helge Engelbrecht ret i hans filosofiske tilføjelse, at ”ingen går gennem livet uden skrammer!”

Helge Engelbrecht underholder med guitar og sang

Helge Engelbrecht underholder med guitar og sang

Helge Engelbrecht stod for eftermiddagens fællessang og musikalske underholdning. Sin fars ord ”Så spil da, knejt” har han siden til fulde holdt fast ved, og ordene er også  titlen på både en bog og CD, som han har udgivet blandt meget andet.

I det smukke forårsvejr nød deltagerne at gå  rundt i Mariehaven med den store scene, hvor de store koncerter og arrangementer nu står foran den sjette sæson.