Skolernes Skakdag på Ådum Børneunivers

IMG_5976 b105 skoler i Jylland deltager torsdag eller fredag i Skolernes Skakdag. Ådum Børneunivers deltager for tredje gang, og eleverne koncentrerede sig torsdag formiddag om skakspillet. Lærer og aktivitetsleder  Arne Callesen indledte med at fortælle lidt om skakspillets historie.

-Det har været kendt i Danmark i 1000 år, sagde Arne Callesen. -Knud den Store fik spillet med hjem fra Italien. IMG_5968 bSpillepladen er den samme, men brikkerne er forandret. I gamle dage var det et spil for fine folk, men i vore dage er det et spil for alle, og i alt 35.000 skoleelever på næsten 200 danske skoler deltager før vinterferien i den årlige skoleskakdag.-

Skakspillet siges at være hjernegymnastikkens svar på Skolernes Motionsdag, og spillet krævede tydeligt nok både koncentration og forudseenhed samtidig med, at det gjorde det sjovt at blive klogere.IMG_5962 l

Arne Callesen udtrykker om formålet, at eleverne her lærer at samarbejde på nye måder og måske lærer nye sider af sig selv og hinanden at kende.

Som alle skakspilleres regel hilste skolebørnene på hinanden med hånd og ønske om ”God kamp” inden start og sluttede med ”Tak for kamp”.

Brikkernes funktion blev gennemgået, inden turneringen i bondeskak, skoleskak og actionskak.

Der var diplomer og Skakdag aviser til alle 88 deltagende elever, som hver fik to lektioner. 0., 1. og 2. kl. begyndte fra morgenen af, og 3., 4., 5. og 6. kl. sluttede den vellykkede formiddag.