”Små synger sammen” på Ådum Børneunivers

Den 12. september 2013

IMG_5143 l”Små synger sammen” samler for femte år i træk børn i 0. kl., børnehave og dagpleje til en fælles sangdag ud over hele landet.

Det foregår den anden torsdag i september. I år er temaet ”Alverdens sange”.
Ådum er med. Idrætsbørnehavens samlingsrum er stedet, hvor det foregår. Svaler og bjørne er klar, og der varmes op med et par kendte sange, mens man venter på de yngste. Det er dagplejebørnene i Ådum sammen med Elly Pedersen og fra HovenIMG_5140 l sammen med Betina Jepsen.

0. kl. har øvet et par sange, som de gerne vil lære deres kammerater. Deres lærer Inger Dam Nielsen spiller på guitaren. Først er det en høstsang: ”Solen brænder rød og hed, og høsten den bliver fin”, derefter ”Vær stille, vær stille, lyt til frøens sang.”

Der er flere sange på programmet og nogle er der bevægelser til. Det er et aktivt samvær, som slutter med dagplejebørnenesIMG_5142 sangønsker og sædvanlige slutsang: ”Ha’ det godt min ven, vi ses jo snart, min ven —”
Der er nye ansigter blandt pædagoger og personale i Idrætsbørnehaven. AFS-student Annika er begyndt efter ferien i børnehaven og har allerede nogle danske ord at gøre godt med over for børnene.

For tiden er Elly og Betina de to eneste dagplejere i området. De har passet børn i henholdsvis 21 og 18 år. Samarbejdet mellem børnehave og dagpleje er helt tydeligt til fælles fordel og glæde.