Medborgerklubbens sommerudflugt den 22. august 2013

foran Vinderslev kirke

foran Vinderslev kirke

Det blev en hyggelig og afslappet tur i det dejlige vejr med 27 deltagere.

Første punkt var Vinderslev Kirke, hvor præsten fortalte utrolig levende og interessant om kirken, som er bygget omkring år 1100 og udbygget med tårn og kalkmalerier omkring år 1500. Han gennemgik kalkmalerierne, så det var let at forstå, hvad de skulle vise.

bygherrens gravsten

bygherrens gravsten

Bygherren fra år 1100 var kommet i klammeri med nogle og var blevet dræbt. Hans grav med sten var stadig at finde på den i øvrigt meget velholdte og flotte kirkegård. Der var sat en sten over hans fødder og en anden over hans hoved. Han må have været noget over 2 m, hvis stenene stadig ligger rigtigt. Det ene foto viser stenen, som lå over hans hoved. Hans værktøj vises på den.

Derefter fortsatte turen til Hinge sø, hvor kaffen blev nydt. Da der ingen borde og bænke var, måtte man tage fantasien til hjælp. Nogle sad på sten, andre i bilen og en flok damer slog sig ned i bussens langside – jvf. billedet. Det så faktisk sjovt ud.

siddepladser i bagagerum i mangel af bedre

siddepladser i bagagerum i mangel af bedre

Derefter en tur omkring Silkeborg, hvor bl.a. Hjejlen lå, og til sidst til Sønder Ege Restaurant ved Ry. Det lå lige ned til søen med en flot udsigt. Menuen var kalvesteg og fromage, som blev nydt inden hjemturen.