Fransk visit og Calvados hos Økovin i Ådum

IMG_4239 lJens Lindby, Økovin i Ådum, har haft fornøjelsen af at få besøg af producenterne af den efterspurgte franske Calvados, som han har eneforhandling af i Danmark..

Therese og Michel Beucher fra Sainte-Marie-du-Bois i den vestlige del af Normandiet kørte den lange tur for at vise og give smagsprøver på deres fem forskellige Calvados-tilbud. Parret har en gård på 24 ha, som de har drevet økologisk siden 1975. 11 ha

IMG_4243 rer tilplantet med æbletræer. Mellem rækkerne af frugttræer græsser deres 50 køer af den lokale race ”Rouge des Pre’s”. Nemt nok gøder køerne samtidig jorden.

”Vi lever af æbler,” siger de med eftertryk. Æblehøsten falder i månederne oktober, november og første halvdel af december.

Æblerne presses til saft, og heraf fremstilles både æblejuice, cider, Pommeau Apertif og Calvados efter traditionsrige metoder.IMG_4245 b

Det er Calvados’en, som er deres hovedeksportvare. Cirka 80% af fremstillingen på gennemsnitlig 8000 flasker om året sælges ud over det meste af verden. De har aftagere i Europa, Canada, Japan og Kina med flere.

Michel Beucher fortæller, at i Frankrig drikkes der Calvados foruden rødvinen til et godt stykke oksekød. Man drikker et lille glas inden, hælder også lidt ud over kødet og slutter med et lille glas, når retten er spist. Så er nydelsen og smagsoplevelsen helt i top.

Therese og Michel Beucher har vundet berømmelse for deres Calvados. Sidste år modtog de sølvmedaljen på ASIA 2012 AWARD for ”Calvados Vieux” og ”Calvados Michel Beucher Bio”.

I 2013 har de for ”Calvados Hors-d’oeuvre” modtaget det franske landbrugs- og fødevareministeriums medalje.

Jens Lindby kan altså som den eneste i Danmark sælge Beucher’s Calvados, og hans tilbud ses på hjemmesiden www.Økovin.dk