”Sunde og syge fællesskaber” er titlen på en ny bog af Martin Herbst.

Martin Herbst med sin nyeste bog "Sunde og syge fællesskaber"

Martin Herbst med sin nyeste bog “Sunde og syge fællesskaber”

I 2009 udkom ”Mit livs omvej”, hvor Martin Herbst fortæller om sin tid i Moon-bevægelsen og sin vej ud af den. På spørgsmålet, hvordan han fik ideen til den nye bog, svarer Martin Herbst:

På de sidste sider i ”Mit livs omvej” skrev jeg:

”Karismatiske ledere, færdige forklaringer og mangel på selvkritik huserer ikke kun i Moon-bevægelsen og i de andre etablerede sekter.

Alle tre kendetegn findes midt iblandt os. I mine øjne er det ikke forkert at påstå, at den vestlige verdens største nutidige dilemma er, at vi har mistet vores evne til selvkritik.”

Ovenstående citat er nu udfoldet i en hel bog, som er mit religiøse testamente. Den er tilegnet mine børn. Det var vigtigt for mig at få uddybet de nævnte tre kendetegn, som ses af overskrifterne:

”Al autoritet samles i lederen”

”De færdige forklaringers paradis”

”Et fællesskab uden selvkritik”

Hvad er hensigten med bogen?

Projektet er at vise, at evnen til at kunne skelne mellem sundt og sygt i fællesskaber kommer fra Gud. Gud skaber og velsigner ved at sætte grænser. Hvis vi mennesker glemmer begrænsningen, opstår der kaos. Der er en god individualisme, som sondrer mellem rigtig og forkert.

Bogen viser vejen til selverkendelse og til at genvinde evnen til at kunne skelne og ikke blot overlade det til politikere og overvågningsinstitutioner.

Forlaget ALFA, 235 sider

Udgivelse: 28.05.2013

Pris: 228 kr.

NB: Favørpris i Købmandsbutikken i Ådum!