Fantasifulde figurer udstillet på Rosendal Kunsthandel

Mellem udstillinger fra v. Henny Rosendahl, Gré Froentjes, Jørgen Olsen og Keld Kristiansen. Ved orglet Annelise Stope

Mellem udstillinger fra v. Henny Rosendahl, Gré Froentjes, Jørgen Olsen og Keld Kristiansen. Ved orglet Annelise Stope

Gré Frontjes er navnet på den hollandske kunstner, som for fjerde gang udstiller på Rosendal Kunsthandel. Hun var her i 1997, 2000 og 2005. Har man én gang set hendes fantasifulde figurer, vil de næppe gå i glemmebogen.

Gré Frontjes maler, og hendes billeder hænger på væggene på udstillingen. Hendes stil er surrealistisk, og specielt er det, at hun udtrykker sig videre fra billeder til figurer.

Disse udtryksfulde fantasivæsener giver udstillingen et særpræg.

Enhed

Enhed

Små hoveder stikker op af stumper af træ eller andet materiale. Ansigter formet i modellervoks, er penslet over med olie og lak.

Gré Froentjes debuterede som kunstner i 1986. Allerede da havde hun og hendes mand Geert tilknytning til Danmark gennem campingvenner. Kontakten over grænserne er bevaret, parret har lært sig dansk, og venner fra Ølgod deltog i ferniseringen Skærtorsdag.

Gré Froentjes har ikke fast arbejdstid. Når inspirationen er der, siger hun: ”Nu må jeg arbejde!”. Geert fortæller med smil, at så går hun, og så kan der godt gå lang tid, inden han ser hende igen.

Det sker, at der er folk, som forskrækkes over figurerne, men de fleste synes om dem lige på stedet. Mange udstillinger er det blevet til rundt i Danmark, og efterspørgslen efter figurerne er stor, så hun må jævnligt supplere op.

Enhed

Enhed

Der kom 43 til ferniseringen, som også har en afdeling med glaskunst. Henny Rosendahl fra Tarm udstiller smuk glaskunst og en hel del er netop påskepynt.

Udstillingen er åben de sidste dage i påsken samt fredage, lørdage og søndage fra kl.11.00 til 18.00 eller efter aftale.