Husmødres bankbesøg

Inga Sørensen og Jonna Eskildsen toggodt  imod gæsterne.

Inga Sørensen og Jonna Eskildsen toggodt imod gæsterne.

Aadum Husholdningsforening fik en god aften i Ringkøbing Landbobank i Tarm. Banken havde inviteret til orienterende møde og servering.

Jonna Kjær og Inga Sørensen, der er blandt de 18 ansatte i banken, tog imod og viste rundt i bankbygningen fra kælder til 1. sal. Det var spændende at se, hvad der gemmer sig bag skranken. Der var interesse på turen rundt og tid til spørgsmål, blandt andet vedrørende kundebokse for sikker opbevaring af både smykker, vigtige papirer med mere.

Turen sluttede på 1. sal, hvor der var dækket op til spændende buffet

Turen sluttede på 1. sal, hvor der var dækket op til spændende buffet

Bankens bokse var ud over pengeopbevaring også til protokoller og papirer, som opbevares efter reglerne i 5 år for nogles vedkommende og 20 år for andet. Det svinder dog alt sammen ind i vores elektroniske tid.

Turen sluttede på 1. sal, hvor der var dækket op til spændende buffet, som blev nydt i fælles hygge. ”Sikke en dameaften,” lød det da også fra en af deltagerne.

De to repræsentanter fra banken viste og fortalte herefter om regler, som det er godt at sætte sig ind i. Det var både om, hvor meget man må give sine børn og svigerbørn som afgiftsfri gave, hvem der arver en, og der blev forklaret om livsarvinger og tvangsarvinger, og hvordan man selv får indflydelse ved at oprette testamente.

Der blev orienteret om pensionsforhold, og hvordan man får overblik og kan finde frem til beløbene.

Hvad sker der, når ægtefællen dør? Hvordan fordeles formuen ved dødsfald for gifte og ugifte, hvordan behandles konti, er det en fordel at sidde i uskiftet bo og endnu flere emner blev behandlet.

De deltagende 40 ”piger” fra Tarm og Ådum fik et indblik i regler, som det var godt at få mere at vide om.