OL for alle elever på Ådum Børneunivers

Det blev en festlig torsdag på Ådum Børneunivers, hvor de foregående dages forberedelser til OL blev afsluttet på god sportslig vis.

Skolens lærerteam havde lagt en indholdsrig plan for afveksling i skoledagene med 10 discipliner, som fagligt dækkede både dansk, engelsk, matematik, orienterings- og kreative fag. Eleverne var fordelt på hold på tværs af årgang. Disciplinerne var: Blade-memory, Lande og hovedstæder, Stavelsesløb, Come on and play now, Spelling bee, Tabel bee, Numsestavning, Tangrambrikker, Lav en skulptur og Flag.

Overordnede principper for arbejdet i grupperne var ”fairplay, sammenhold og højt humør”. Desuden skulle eleverne tænke på, at den vigtigste ting i de olympiske lege ikke er at vinde, men at deltage, lige som det vigtigste i livet ikke er triumfen, men kampen!

De deltagende OL-lande var Amerika, England, Frankrig, Italien, Norge, Rusland, Sverige, Tyskland, Grækenland og Danmark. 

Ved indmarchen blev landenes nationalsange afspillet, og den olympiske ild blev tændt, inden disciplinerne fulgte. Som det første stillede alle holdene op til stafet, og medaljeuddelingen fortsatte herefter som afrunding på hver disciplin.

Både lærere og elever har en god oplevelse bag sig med udfordinger, som blev taget op og lykkedes i godt socialt samvær.

 

Desuden et billede fra motionsløbet fredag inden ferie, hvor eleverne fortsatte i samme hold og her det altså Norge, som står på “ski” ved en af posterne.