Biodynamisk vinbonde fra Frankrig præsenterer sin vin her i landet

Frederic Gescickt, Alsace

En usædvanlig entusiastisk vinbonde, Frédéric Geschickt, fra Ammerschwir i Alsace besøger Danmark fra den 19. til den 21. september.

Besøget lod sig arrangere, fordi Jens Lindby, Aadum Økovin, importerer Frédéric Geschickts vine.

Familien Geschickt driver en vingård på 10 hektar og har de sidste 15 år arbejdet ud fra biodynamiske principper. Næsten alt arbejde i marken udføres med håndkraft. Den energi, som jorden tappes for ved høst, erstattes af tilsvarende mængde energi i form af kompost og andre næringsstoffer.

Frédéric Geschickt lader vinen gære med de lokale gærstoffer, og hans mange eksperimenter i vinkælderen har ført til, at han er en af de meget få producenter, der fremstiller hvidvin helt uden tilsætning af sulfitter.

I forbindelse med hans besøg i Danmark er der planlagt tre enestående aftener med mulighed for at få noget godt at spise, smage den gode vin fra Alsace og også få en snak med Frédéric Geschickt, der taler engelsk.

Det nærmeste sted er på Traktøstedet Ludvigslyst i Svejbæk ved Silkeborg, hvor man kan bestille Winemaker’s Dinner fredag den 21. september, som er Frédéric Geschickts sidste aften i Danmark.

De to første arrangementer foregår i Skodsborg nord for København og i Odense. Turen er arrangeret i samarbejde med Aadum Økovin.