LAG- projektet godt i gang hos Ådum Købmand

Fra 1. maj indledtes de kommende tre måneders LAG Projekt:

Detailhandel i Landdistrikterne, og hermed også i Ådum.

Alle husstande i Ådum har fået folderen leveret i postkassen om muligheder for at bevare detailhandel i landområder.- Ådum Købmand deltager sammen med fire dagligvarebutikker i Ringkøbing-Skjern kommune i et stort pilotprojekt, som er støttet af Ministeriet for BY, BOLIG og LANDDISTRIKTER og EU.

5 familier er med i et forsøg hele maj måned, hvor de gør deres indkøb hos Ådum Købmand. Evalueringen af disse familiers oplevelse går videre til den samlede vurdering af projektet.

Synlige tiltag lokalt

De nye skilte ved indfaldsvejene

I nærmiljøet er projektet synligt med skiltning ved byens indfaldsveje, hvor et flot billede af butikken modtager med sloganet: ”Gør din lokale butik til det første stop” – og med de længere åbningstider er det muligt til kl. 18.00 på hverdage og 13.00 på lørdage i forsøgsperioden.

Butikkens vindfang er som nævnt blevet frisket op. Bestyrelsen har malet og ordnet rummet, så Helle Andersen med tilfredshed kan vise frugt og frøsortiment frem, og opslagstavlen er lige til at tage i øjesyn, inden man forlader butikken.

Streamers med sloganet er det muligt at få sat på bilens bagrude. Torsdag eftermiddag var der god søgning og blev klaret af Nicolai og Lone Bech på parkeringspladsen. Mens bilisterne ventede, blev der i butikken serveret kaffe fra den nye kaffeautomat til forsøgsperioden og budt hveder til.

Udvikling og tro på småsamfund

Streamer i bagruden

Familiekontoen benyttes af et halvt hundrede husstande. Den omtales af brugerne med stor tilfredshed, og positivt kan der på opslagstavlen nu ses månedssøjlen vise øget omsætning.

Personale, bestyrelse og frivillige ved Ådum Købmand ApS gør en stor indsats. De sætter ting i værk, de præsenterer varerne i en indbydende forretning, de udvikler og tror på eksistens i lokalsamfundene.

Projektet slutter med en ”opskrift”, som gerne skulle kunne bruges af mange andre butikker over hele landet i landdistrikter, hvor det er så vigtigt at bevare så mange lokale butikker som overhovedet muligt.

• For hvad ville vores by være uden en butik?

• Hvad vil vores ejendomsværdi være uden en butik?