Røde Kors nørklerne i Ådum

Det frivillige Røde Kors nødhjælpsarbejde forgrener sig ud i små enheder. For 12 år siden begyndte man en nørklegruppe i Ådum. Og den er stadig aktiv. 10-12 damer mødes hver fjortende dag i Dagligstuen på ”Hjemmet”.

Damerne syr, hækler og strikker børnetøj og tæpper

Damerne syr, hækler og strikker børnetøj og tæpper, som gennem Røde Kors’ nødhjælpsarbejde sendes til verdens fattigste områder. Af stof- og garnrester, som foræres af private og fabrikker, fremstilles det ene fine stykke tøj efter det andet.

Mønstrene får man fra Røde Kors. De går op til størrelse 12 år og er tilpasset modtagernes behov. En gang om året sendes de færdige ting til samlecentralen i Kliplev, som står for den videre forsendelse. Fra Ådum sendes 5-600 stk. tøj pr år.

Der drikkes kaffe midtvejs på eftermiddagen, og det sociale fællesskab nydes om den fælles opgave.

Mette Højlund inviterer flere frivillige til at melde sig

Mette Højlund inviterer flere frivillige til at melde sig til at sy eller strikke og være med i fællesskabet om det efterspurgte nødhjælpsarbejde.

Røde Kors arbejdet omfatter lokalt også genbrugsbutikken i Tarm og besøgstjeneste. Mette Højlund, som står for fordelingen af besøgsvenner, fortæller, at der lige i øjeblikket er ikke færre end seks personer på venteliste til at få en besøgsven. Hun tager imod tilmelding som besøgsven på telf. 4115 5123.