Fernisering på Rosendal Kunsthandel

Anne-Lise Stope fortæller om sin kunst, bl.a. valmuen på væggen bag

Midt i vinterkulden bød Rosendal Kunsthandel indenfor til fernisering på smukke malerier og akvareller.To medlemmer af stedets kunstnerklub, fyldte væggene med deres kunst.

Anne-Lise Stope, Knaplund og Kristian Kristensen, Ådum, udstillede begge akvareller, med henholdsvis svampe og vestjysk natur som motiver. Anne-Lise Stope viste desuden malerier med natur og blomster.

Kristian Kristensen henter motiv til sine akvareller fra vestjysk natur.

I sin velkomst sagde Anne-Lise Stope blandt andet: ”Jeg maler det, jeg kan lide.” Kornvalmuen er en af hendes favoritter, og hun beskrev, hvordan hun i sin barndom på Fyn plukkede masser af valmuer til sin mor, som en kort tid nød de alt for udsprungne valmuer og siden havde et forgæves mas med at få valmuesaften af tøjet.

Der blev sunget et par vintersange til Anne Lise Stopes orgelspil, inden gæsterne nød et glas hvidvin og lejligheden til at tage billederne i nærmere øjesyn.

Valmuer og andre blomsterbilleder er sammen med landskabsbillederne holdt i stærke farver og gengivet ud fra Anne-Lise Stopes indtryk.

Kristian Kristensens mange akvareller er meget naturtro, selv om de ikke er fotografiske. ”Jeg maler naturalistiske billeder,” siger Kristian Kristensen, ”men ikke fotografisk korrekt. Er der noget, som jeg ikke synes skal med, så maler jeg det ikke.” Motiverne er fra lokalområdet.

Udstillingen er åben de kommende uger hver lørdag og søndag fra kl.11.00 til 19.00.