Der blev julet søndag i Ådum

Børnene fra Ådum Idrætsbørnehave havde lavet julepynt til træet, og var med til at pynte det

Den fjerde søndag i advent blev en aktiv og festlig optakt til juledagene i Ådum.

Over middag pyntede børnehavebørnene juletræet på parkeringspladsen foran Ådum Købmand. Kl. 14 startede den grå Ferguson med to efterspændte vogne pyntet med gran, og med halmballer som siddepladser for musikere, julemand og børn.

Erik Andersen kørte med sin grå Ferguson til juleoptoget

De blev tæt fulgt af forældre og andre borgere på gå-ben rundt i byens gader, hvor musikken og synet af de glade børn undervejs lokkede flere med i optoget.

Tilbage på pladsen foran købmanden blev der sunget og danset om juletræet til musikken. Julemanden åbnede sin sæk, og børnene ventede i en lang række på en godtepose, og julemanden havde nok af dem. Der var også noget for de voksne. De lunede sig på gløggen og de varme æbleskiver i bagbutikken, hvor Flemming Markussen, Gunnar Kristensen og Finn Larsen Hansen spillede mere julemusik på harmonika og banjo.

Først på aftenen kom folk igen af huse til ”Vi synger julen ind”, hvor kirken blev næsten fyldt, og sognepræsten Hans Petur Kirkegaard holdt en indledende juleprædiken.

Husholdningsforeningen bød bagefter på kaffe og kagebord i forsamlingshuset, luciapiegerne gik salen rundt og sang under Mette Højlunds ledelse.Der var fællessang og amerikansk lotteri, så Ådum-borgere, store som små, fik en hyggelig start på julen.

Mette Højlund ledede de smukt syngende Lucia piger fra Ådum, som bragte julestemningen til Ådum Forsamlingshus til de mange fremmødte.

 

Ådum Husholdningsforening, Borgerforeningen og Menighedsrådet stod bag arrangementet.