Fernisering på Rosendal Galleri søndag den 27. nov. kl. 14.00


Benny Drewsens impressionistiske maleri af fårene ved Hald sø

 

Keld Kristiansen bød velkommen til de mange gæster, som sammen med kunstnerne var mødt op til fernisering på Rosendal Kunsthandel. Der var pyntet festligt med guirlander i salen, og juletræet stod med al sin pynt. Kun faklerne langs den lange allé var det ikke lykkedes at få tændt. Både Keld og Jørgen måtte beklage, men stormvejret uden døre gjorde det umuligt at håndhæve denne tradition. ”Vi var også i tvivl, om vi kunne flage ved indkørslen,” nævnte Keld Kristiansen, ”men vi satte et mindre flag op, og det lykkedes.”

Siden den første julefernisering i 1995, har kunstnerne vist deres kunst på væggene i tiden op til jul. 18 kunstnere udstiller med værker fra Kunstnertræffet på Rosendal i september, og det er blevet til en omfattende og varieret udstilling, som absolut er et besøg værd.

 

Jane Søgaard Jespersen med et ekspressionistisk billede i klare farver. Selv afslører hun, at motivet kan være noget med klipper, sten og en liggende fugl.

Kunstnerne har udtrykt sig bådeekspressionisk/symbolistisk med billeder, hvor man ikke umiddelbart kan se, hvad det forestiller, fordi det i denne genre er kunstneren, der giver udtryk for sin egen opfattelse, og naturalistisk/impressionistisk med billeder, hvor kunstneren viser sit indtryk af hele sceneriet genkendeligt for de besøgende.

 

Nogle kunstnere i Rosendal Kunstforening har udstillet mange andre få gange gennem de førløbne 16 år, og forløbet har ikke været statisk, men en præsentation af billeder og udtryksformer i udvikling.

 

Også Grethe Bernhards hattehjørne med en del pelshatte til årstiden havde god søgning.

Udstillingen er åben fredag, lørdag og søndag fra kl. 11.00 til 19.00 i julemåneden og ind i det nye år.