Rosendal Kunstcenter viser udstillingen af kristelige fyndord

Sidste weekend åbnede Rosendal Kunstcenter for særudstillingen med ”Troens ord”. Sognepræst Ingrid Lisby Schmidt, Esbjerg, var selv til stede og præsenterede samtidig sin bog med samme titel, som udkom i juni 2011.

Både lørdag og søndag var udstillingen velbesøgt af både lokale og andre interesserede. Ved åbningen takkede Ingrid Lisby Schmidt indehaverne Keld Kristiansen og Jørgen Olsen, fordi de ville lægge lokaler til indtil først i oktober.

Ingrid Lisby Schmidt takker i sin åbningstale indehaverne Keld Kristiansen og Jørgen Olsen

I sin åbningstale sagde Ingrid Lisby bl.a.: ”Bibelcitater er almindelige sammen med anden udsmykning i kirkerne. Fra sidst i 1800-tallet flyttede de fra kirkens store rum ind i de små stuer, hvor disse broderede livsord i bogstavelig forstand bekræfter Johannes V. Jensens ideal fra sangen ”Hvor smiler fager den danske kyst” med ordene: Hvad hånden former, er åndens spor.

Disse broderede billeder er tegn på, at det kristne budskab har været hørt, og at det, man tror på, også må have en ydre virkning.

En vis frimodighed har det krævet at hænge billederne op. Luther understregede med sin reformation ”Skriften alene”, og det gav baggrund for disse billeder med citater.

Min bog ”Troens ord” er færdig, men ikke temaet, så det er væsentligt, at vi fortsætter en dialog om emnet,” sluttede hun talen med.

Og dialogen kom spontant i gang, idet flere af gæsterne havde spørgsmål at stille til Ingrid Lisby Schmidt. Det viste sig nemlig, at en del havde kigget i gamle gemmer og fundet egne billeder frem, hvis indhold og oprindelse Ingrid Lisby Schmidt kom med sit bud på.

Udstillingen på Rosendal Galleri vil kunne ses i åbningstiden fredag, lørdag og søndag fra kl. 11.00 til 19.00 frem til den 9. oktober.