Ådum-Pulling Arena – Powerpull den 3. juni

Fredag den 3. juni var dagen for den længe imødesete power-pulling, som skulle køres på Ådum-Pulling Arena fra kl. 17.00.

Det blev en super god oplevelse. Solen skinnede, og vejret var perfekt. Allerede efter den første time var der solgt 550 billetter, så halvdelen af tilskuerne var faktisk med fra starten, idet det samlede antal blev over 1000, som kom fra fjern og nær.

Banen hører til blandt de bedre i Danmark. Der er lagt et solidt lerunderlag, som sikrer godt bid for trækkerne.

Så mange som 40 trækkere var tilmeldt, og man må sige, de ”gav den gas”. Publikum fik virkelig, hvad de havde forventet af røg og støj,vibrationer i jord og luft og først og fremmest god underholdning og spænding.

Der blev kørt både i standard- og farmklasser i grupper efter vægt.

Aftenen igennem var der mulighed for købe brød og grillede pølser samt drikkevarer. Børnene kunne boltre sig i Hoppeborgen. De voksne kunne bruge pauserne til at købe en af Martin Andersens 2 udstillede vogne af ældre dato eller følge opvisning på banen med Voldsom Volvo og Black Power med 4000 og 6500 HK.

Som den eneste dame bag rattet var Jacqueline Pit, Sdr. Vium, igen på banen med sin Deutz 8006. Hun kørte flot i Standard klasse 0-3400 kg og placerede sig til pokal på 3. pladsen.

Jacqueline Pit er hollænder og fortalte, at hun er den eneste kvindelige trækker i Vestjylland med egen traktor. Hun passer og plejer dog ikke selv traktoren, men overlader servicen til sin mand Rene Pit, som også kører. Desværre blev han kaldt på arbejde lige før, det var hans tur, men sønnen kørte og sikrede familien en pokal på 3. plads med Major i Farmklasse 0-3500 kg.

Familien interesserer sig selv sagt meget for traktortræk og ikke bare rundt her i landet. Som tilskuere kører de hvert år til den store indendørs bane i Holland, som ligger tæt på Jacquelines hjemby. Her køres der fra kl. 10 formiddag til kl. 22 om aftenen.

Arrangørerne ser med tilfredshed tilbage på det vellykkede arrangement og indbyder til Pulling til DM den 13. august.

En stor frivillig indsats ligger bag og en uvurderlig støtte fra lokale sponsorer. Overskuddet fra trækkene går til Ådum I&U.