Fernisering på Rosendal den 12. februar

Ferniseringen på Rosendal begyndte med et par sange fra det trykte sangblad. Efter Kelds velkomst fik den udstillende kunstner Svend Aage Steffens ordet. -Han ville ikke stå og fortælle om sine værker, men ønskede gæsterne en god ”kiggetur” og opfordrede til, at man kom og spurgte. ”Jeg skal nok kunne besvare jeres spørgsmål,” sagde han og tilføjede med et lunt glimt i øjet, ”og kan jeg ikke, er det ikke værd at vide.”

Det var en omfattende udstilling med 55 billeder i mange genrer. Undervejs fortalte Steffens, at han som regel er har gang i tre billeder, som han kan gå til og fra, som det passer ham. En hurtig idé eller oplevelse kan inspirere ham, og det udvikler sig til disse forskellige værker, hvor han også tager utraditionelle materialer i brug. En klippekyst kan f.eks. markeres med en tætningsliste.

Det første billede i udstillingen, tog megen opmærksomhed. Rammen var der gjort meget ud af og indeni hang en damestøvle og en herresko. Billedets fulde titel er: ”Mødet med en damestøvle ved Vesterhavet – det blev til en støvledans”.

Billederne havde publikums interesse, og det førte da også til salg for Sv. Aa. Steffens i løbet af åbningstimerne. Udstillingen kan ses frem til søndag den 6.marts hver lørdag og søndag fra kl.11.00 til 19.00.