Diamantbryllup i Ådum

Dora og Karl Andersen, Stadionvej 6, Ådum, fejrer diamantbryllup tirsdag den 12. januar.

Dora og Karl Andersen kan se tilbage på 60 års godt ægteskab, og lige så længe har de boet i Ådum.

Karl Andersen er født og opvokset på Randersegnen, og det var her, han mødte Dora, som sammen med en veninde var rejst nordpå for at få arbejde. Dora blev pige i huset, hvor Karl var forkarl. Hun kom fra Outrup, og det blev i Outrup, bryllupsklokkerne kimede for det unge par i 1950. Samme år i marts købte de gården på Odderupvej 13 i Ådum, som blev deres hjem i 54 år.

De drev gården sammen først med kvæghold, siden med grisesøer. De sidste fire år var jorden forpagtet ud, inden de i januar 2004 flyttede ind i huset på Stadionvej i Ådum, hvor de stadig nyder deres otium.

Aktive i sognets liv
Dora og Karl Andersen har gennem alle årene taget aktivt del i sognets liv. Dora ikke mindst inden for gymnastikken, hvor hun i mange år deltog som aktiv gymnast, siden som leder. Hun har også siddet i bestyrelsen for Aadum Husholdningsforening, som hun ligeledes har været formand for. En periode har hun været formand for Aadum Medborgerklub.

Karl Andersen sad i to perioder i bestyrelsen for den daværende Aadum Andelsmølle og var også i bestyrelsen for Aadum Andelsmejeri.

Et rask og rørigt par
Det afholdte par er stadig aktive og er faldet godt til i byen. De er begge ivrige petanquespillere i sommersæsonen. Om vinteren er de med i de ugentlige aktiviteter for seniorer i Aadumhallen.

Karl Andersen cykler stadig sin daglige tur, hvis vejret tillader det, ellers står motionscyklen klar i værkstedet.

Dora foretrækker en gåtur som motion og er ivrig stavgænger. Sportsinteressen er i behold og begge deltager i DGI’s seniorarrangementer. 10 gange har Dora været med til DGI’s landsstævner, mens det for Karl Andersens vedkommende kun blev til deltagelsen en enkelt gang allerede i 1947

[insetright title=”Faktaboks”]
Karl Andersen født 1926 i Haslund ved Randers
Dora Andersen født 1928 i Randsig ved Outrup
Begge har haft højskoleophold.
Karl Andersen på Danebod Højskole med landbrugsfag
Dora Andersen på Vallekilde Højskole
Viet den 12.01.1950
De drev sammen gården på Odderupvej i Ådum fra 1950 – 1999
Lejede jorden ud 1999-2003
Købte hus på Stadionvej i Ådum 2003
Parret har to døtre og en søn
[/insetright]

Rejser og køreture
Parret har nydt en del rejser sammen arrangeret af Senioridrætten i DGI.. Ligeledes ser de med stor glæde tilbage på en oplevelsesrig tur til Nordkap.

Det bliver ikke til de lange rejser mere, men mange ture kører de til familie og venner, først og fremmest deres tre børn: Ketty i Nr. Nebel, Kirsten i Skanderborg og Søren i Vamdrup.

Ved guldbrylluppet var gaven fra børnene et 14-dages højskoleophold. De nød opholdet, men har dog understreget, at hvis der kommer en lignende gave denne gang, så vil de gerne nøjes med en en lille uges tid.

Hobby til glæde for andre
Længere tid synes de ikke, de kan undvære det daglige liv i Ådum, hvor tiden knapt kan slå til for det raske og rørige par. Karl har sit velindrettede værksted. Her arbejder han med træ og skaber flotte brugsting ved drejebænken. Til den lokale snedker leverer Karl Andersen drejede bordben, balystre til trapper og andre specialbestillinger.

Også Dora Andersen er kreativ. Hun er kendt for de smukke kranse, som hun laver i sensommer og efterår af blomster og grene med bær. Til Husholdningsforeningens årlige høstmarked er Doras kranse meget efterspurgte og bydes godt op ved auktionen.

Dora og Karl Andersen i værkstedet.

Klar til fest
”Hun er en mester for velsmagende bagværk,” kan Karl bekræfte efter de mange år.

Begge har gjort forberedelser til diamantbrylluppet. Dora har bagt småkager, og som hun plejer, kransekageringe, der ligger i fryseren klar til at blive sat sammen.

Karl har siddet ved computeren og skrevet indbydelser, sanghæfte m.m.

Heldigvis har hverken Dora eller Karl haft besvær med festtøjet, idet de begge kommer i det samme som ved guldbrylluppet. Dora har kun brugt den lange festkjole ved denne ene lejlighed, og Karl Andersens jakkesæt og slips hænger også klar til festen på tirsdag i Ådum Forsamlingshus, hvor de også festede for ti år siden.

Parret glæder sig til at fejre de mange år med venner og familie, børn og svigerbørn og ikke mindst de syv børnebørn og fire oldebørn.