Foreningsbesøg på Erhvervsskole i Borris


Ådum Husholdningsforening fik god tilslutning til årets næstsidste arrangement, som var en eftermiddagstur til ’Erhvervsskolen Vestjylland’ i Borris. 34 deltagere havde meldt sig og var som det første med på en rundtur for at se, hvad der foregik i de forskellige bygninger. Mændene var godt repræsenteret, og det var da også i alles interesse at se, hvordan de mange bygninger blev godt udnyttet i stalde med heste, shetlandsponyer, kvæg, grise, geder og får.

Det var både spændende og imponerende at se, hvordan alt var holdt i orden og lagt godt til rette. På forhånd fik deltagerne at vide, at eventuelle spørgsmål måtte vente til bagefter for ikke at forstyrre de unge medarbejdere mere end nødvendigt i deres gøremål.

Information om skolen

I samlingslokalet var Charlotte Tobler herefter klar med information om stedet og livet, som det udfolder sig inden for de velegnede rammer.

Hun og hendes mand Claus Tobler står for ledelsen sammen med også en uddannelses- og en administrativ leder. Der er i alt 28 ansatte, svarende til 20 fuldtidsansatte.
Efter folkeskolen giver Erhvervsskolen elever en mulighed for at fortsætte i et anderledes forløb, STU (Særlig Tilrettelagt Undervisning), som normalt strækker sig over tre år. Der undervises i de almindelige skolefag, og praktisk arbejde er også en del af dagen. Der er i år 34 elever, som bor på skolen, og desuden 15 kursister, som dagligt møder op.

Under rundvisningen var det opmuntrende at se, hvor optaget de unge mennesker var af deres arbejde i staldene, i værksteder, hvor der blandt andet svejses og laves borde-bænke sæt, i køkkenarbejde samt andre opgaver af praktisk art.

I butikken med salg af ’to-go’ menuer, bagværk, egne produkter og andet holdes der åbent nogle timer torsdag, fredag og lørdag. Gæsterne fra Ådum tog da heller ikke tomhændede hjem, men kunne glæde sig over besøget, som gav både velsmag efter indkøb i den kulinariske afdeling i butikken – og ikke mindst indsigt og viden om et konkret og målrettet skoletilbud.