Volontør i Ådum Idrætsbørnehave

Marlene laver mad i børnehaven

Marlene Gorka fra Karlsruhe, Tyskland, er her gennem AFS, American Field Service, foreningen for udveksling af studenter på tværs af landegrænser. Hun kom til Ådum midt i august 2020 som volontør og har siden haft Ådum Idrætsbørnehave som sin daglige arbejdsplads, hvor hun hjælper i gruppen med børn fra 3-4 år. Samtidig går hun til undervisning i dansk på Sprogskolen i Skjern/Ringkøbing.

Marlene siger, at børnene i det daglige samvær har været rigtig gode læremestre. Nogle af de største børn i den ældste gruppe i børnehaven har bemærket, at Marlene er blevet rigtig god til dansk, og de har været meget opmærksomme på at rette og hjælpe Marlene med de danske ord.

Nogle af børnene er også udlændinge og lærer det danske sprog sammen med hende. Marlene mestrer nu det danske sprog og fortæller ved et besøg gerne om netop gode oplevelser fra hverdagen med børnene.

Tysk uge

I sidste uge havde Marlene en ”Tysk uge”.

Hun lærte børnene nogle tyske sange, lege og sanglege, så de kunne opleve en del af den tyske kultur. Børnene have det også sjovt med at lære nogle tyske ord, og at tælle til tre. De udfyldte en skabelon over en traditionel dragt fra Schwarzwald i Sydtyskland.

Hun lavede en meget kendt tysk pastaret, som hedder Spätzle. Da dejen var færdig, skulle den puttes i en speciel presse, hvor man trykker pastaen ned i kogende vand. Man serverer retten med ost og løg.

Alle i børnehaven smagte det, og de kunne godt lide det.

Børnene hjalp også med at bage en tysk kage – en marmorkage.

Familien på besøg

Julen fejrede hun sammen med værtsparret Lene Bjørslev og Svend Jensen og deres familie, hvor hun er faldet godt til. På grund af corona har hendes familie ikke kunnet komme og besøge hende indtil nu. Hvis der kommer lettelser og bedre mulighed for besøg hjemmefra, vil Marlenes familie gerne tage turen herop i maj, når hendes ophold i Danmark slutter.