Volontør i Ådum Idrætsbørnehave

Marlene Gorka, volontør gennem AFS, er ofte at finde på legepladsen, hvor hun er sammen med børnene i Ådum Idrætsbørnehave. Hun er for nylig kommet til Ådum, og er blevet indlogeret hos værtsparret Lene Bjørslev og Svend Jensen. Det danske sprog er en stor udfordring, og derfor er Marlene allerede begyndt med undervisning på sprogskole i Skjern og enkelte eftermiddage også i Ringkøbing.

Marlene har kørekort og mulighed for at køre sammen med to andre fra Blåkilde Efterskole. De er volontører fra henholdsvis Tyskland og Frankrig.

Marlene og børnene har god kontakt

Marlene kommer fra storbyen Karlsruhe (300.000 indb.) og er vokset op midt i byen. Hun har en bror, og han er arkitekt. Selv tænker hun på at tage en uddannelse inden for naturvidenskab. Marlene taler godt engelsk, idet hun tog 10. klasse under et ophold i Canada. Hun vil da også gerne slå over til engelsk med Lene og Svend, mens hun ser frem til at kunne klare sig på dansk. Det var rigtig godt at mærke deres hjertelige modtagelse, lyder det fra Marlene.

Nu glæder hun sig over dagligdagen i Ådum Idrætsbørnehave og har allerede god kommunikation med børnene, som ikke lader sig holde tilbage af sproget, men snart skal få vist med hænder og mimik, hvad det drejer sig om.

Marlene er her gennem AFS, American Field Service, foreningen for udveksling af volontører på tværs af landegrænser.