Morgan Club ser på veteranbiler

Lørdag formiddag fik Ådum fint besøg! Solen skinnede, da en snes imponerende biler af mærket Morgan rullede gennem byen med åben kaleche. Målet var Martin Andersens store veteranbilsamling på Tøstrupvej.

Martin fortæller

Tove og Martin Andersen glædede sig over at kunne byde velkommen til gruppen efter den stille tid. Nu er muligheden der, og der var sprit til hænderne.

Martin fortalte om sin store samling. Den ældste er den røde Cadillac fra 1903. Ellers er det Buick, Martins foretrukne mærke, og mere end 20 af slagsen, som fylder op i udstillingen. Gæsterne hørte om de fire biler, der er fra før 1918 og var med til filmoptagelser om Første Verdenskrig for et par år siden. Der var cirka 40 Morgan entusiaster, som nød synet af Martins biler og friske musik fra en af hans halvtreds jukebokse.

Biler af mærket Morgan

Der var også tid til at høre lidt om Morgan Club, som har medlemmer spredt rundt i landet. Der planlægges årligt 6-8 arrangementer og en udlandstur, som i år skulle have været til Sverige, men den har som det øvrige måttet aflyses. Nu blev det til en weekend på Nymindegab Kro og ’Se lyngen blomstre fra din Morgan’. Planlægningen var i gode hænder med også en lokalkendt i gruppen, den tidligere isenkræmmer i Tarm Alfred Thomassens datter.

Finesser bemærkes

Morgan entusiaster viste gerne deres bil frem. Et skinnende instrumentbræt i brune farver, læderindtræk, rem over motoren, kaleche helst åben, blev fremhævet som værdsatte kendetegn. Der var tilfredshed og megen optimisme omkring denne klassiske sportsvogn med en otte cylindret motor her på årets første fælles tur. Den ældste Morgan på turen var fra 1973 og den yngste fra 2014. Efter det vellykkede besøg fortsatte turen mod Outrup Hotel, hvor frokosten ventede!