Røde Kors på tyvende år i Ådum

Røde Kors Nørklerne i Ådum er gået ind i deres tyvende år. De er opfindsomme til at finde på nye ting med det, som de får foræret af stof- og garnrester fra private og virksomheder. Hver anden onsdag eftermiddag mødes de for at sy, strikke og hækle og hygger sig sammen over håndarbejdet. Der bliver også tid til en kaffepause. Mødestedet er de fleste gange fællesstuen på Hjemmet, men det sker også, at en af dem lægger stue til.

Der var også arbejdet hjemme

Røde Kors har et bestemt koncept med færdige mønstre i børnetøj til 12 år og har en vejledning til indhold i babypakker, som sendes ud til verdens fattigste områder. Hvert forår sender nørklerne de færdige ting til samlecentralen i Kliplev.

Noget af det, damerne laver, kommer dog ind til Røde Kors butikken i Tarm. I onsdags blev der afleveret ti fine, stribede huer fra en af damerne og trøjer fra andre. Det skulle direkte til Tarm, som sender indtægterne fra salg videre til blandt andet fragten til fjerne steder.

 Nørklekonsulent kommer til Kibæk

I nærområdet står der fem Røde Kors containere til aflevering af tøj. Birthe og Evald Lynggaard sørger for ugentlig tømning og fortæller, at de må have traileren med. Den bliver fyldt, og det er en god hjælp, at der afleveres så meget. Mette Højlund er kontaktperson og modtager gerne stof- og garnrester. Hun understreger, at nye er velkomne til nørkling.

Tirsdag den 10. marts er der fælles tur til Alhuset i Kibæk, hvor nørklekonsulent Connie Fricke fortæller om nødhjælp. Der vil blive sat en samlet udstilling op med nørkletøj fra grupperne i Netværket Midt-Vest.