Vinterdækning og Alle Helgens gudstjeneste

Søndag aften er der Alle Helgens gudstjeneste i Ådum. Det er en aften, hvor salmer og prædiken er tilpasset mindeaftenen for sognets døde, og pårørende kan sætte lys på gravstederne.

På kirkegården er Helle Bom og Eva Berger i gang med vinterdækningen, som er et af årets store og tidkrævende arbejder.

Granranker og opsatser

Arbejdet foregår ved bordet i redskabshuset, hvor de laver en granranke på et grønt plastiknet og en tilhørende opsats til gravstedet med gran, fyr og tuja eller andet  i lidt afvigende farve. Den færdige pynt lægges udenfor til senere fordeling på gravstederne.

Helle Bom forklarer, at granen er helt perfekt i år, hvor der har været frost inden klipning og granen derved afmodnet og saften trukket tilbage. Det gør, at granen ikke så let kommer til at tabe nåle.

På kirkegården

Sidst på dagen lægges pynten ud på de enkelte gravsteder. Hvis vejret er til det , kan der også laves arbejdsplads udenfor, så der bliver kortere afstand til fordelingen.

Endnu har de mange arbejdstimer, før kirkegården er vinterklar, men målet er, såfremt vejr og vind tillader det, at blive klar til 1. søndag i advent.

arkiv

Kirkegården er et smukt sted også i tiden op til jul. Man kan gå en tur rundt og opleve den ro, som hersker, og mindes ved at se gravsten og navne.