Herrehold i skolekøkken

 Så er sæsonen begyndt for herreholdet. Torsdag aften mødtes de  i skolekøkkenet for i fællesskab at lave en to retters middag.

Ti aftener bliver det til hen over vinteren, og det er nu på tiende år, mændene  mødes med udfordringen til på skift at skulle planlægge og købe ind.

Velvalgt menu

Deltagerne har gennem årene fået stor erfaring, som imponerer enhver husmor. En enkelt har meldt afbud, så der er ti herrer, som fordeler sig til de forskellige opgaver og får opskrifter af Villy Christensen og Knud Mogensen. De står for denne aften og har alt forberedt og indkøbt.

Næppe kunne de have gjort et bedre valg. Stegte ål, en rigtig herreret! Alle kommer i gang, for der hører stuvede kartofler til, æblemos med peberrod serveret á part, citronbåde og syltede rødbeder.

Samarbejde fungerer

Der er to pander til stegning. Ålestykkerne er klar og skåret ud i 8 cm lange stykker. De  paneres nemt  i en plasticpose med rugmel.

De kogte kartofler skæres i ’mundrette’ stykker og kommes i sovsen, som med gode kræfter  røres med en smørbolle.

Et hold skærer frugt ud og laver råcreme til aftenens populære dessert.

Måltidsfællesskab

Da det er første gang på sæsonen, tages alt service frem og vaskes af, inden der er bliver lagt dug på bordet og dækket pænt op. Efter halvanden times indsats sætter herrerne sig til bords. Det velsmagende måltid nydes til medbragte drikkevarer. Villys nybagte kræmmerhuse er en delikatesse til kaffen.

Alle værdsætter det sociale samvær, hvor mad og forberedelse drøftes sammen med forskelligt af almen interesse.

På vægten inden der spises

Aftenens udgifter deles man om, lige så opvask og oprydning til sidst. Da det var første aften, blev alle vejet efterhånden, som de kom, og der var ingen store udsving. Vægten bliver først taget frem igen den sidste kursusaften!